Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

To νέο βιβλίο απο τις Εκδόσεις Πολύτροπον!

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΛΟΓΟΥΕΗ

της Celia Blue Johnson

Στο Χορεύοντας με την κυρία Νταλλογουέη, θα ανακαλύψετε σε ποιόν ανήκε στην πραγματικότητα το κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, αν πράγματι υπήρξε ο ρομαντικός κύριος Ντάρσυ της Τζέην Ώστεν, ποιοι έκαναν σκανταλιές παρέα με τον Μαρκ Τουέιν, και ποιο ήταν το επάγγελμα του πραγματικού Σέρλοκ Χολμς. Οι ιστορίες πίσω από πενήντα κλασικά έργα, που περιλαμβάνουν την Τζέην Έυρ, τον Φρανκενστάιν, τον Γυάλινο Κώδωνα και τον Γουίνι τον Πουφ, αποκαλύπτουν τους λόγους που τα λογοτεχνικά μας ινδάλματα έγραψαν ορισμένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία στον κόσμο.


Δεν υπάρχει συγγραφέας που δεν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: «Από πού αντλήσατε την έμπνευση για το βιβλίο σας;» Η Τζόνσον δεν θεωρητικολογεί για τη λογοτεχνική έμπνευση. Αφήνει τις ιστορίες δημιουργίας να μιλήσουν από μόνες τους. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα.
- Λαμπρινή Κουζέλη, Το Βήμα

Μια διασκεδαστική συλλογή μικρών ιστοριών σχετικά με την έμπνευση που βρίσκεται πίσω από μεγάλα μυθιστο-ρήματα. Καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα.
- Lars Bunch, Goodreads

Η Τζόνσον διηγείται με θαυμαστό τρόπο, ισορροπώντας αποτελεσματικά μεταξύ της ρομαντικής εικόνας των συγγραφέων που γράφουν υπό την επήρεια των ονειροπολήσεών τους και της [δύσκολης] πραγματικότητας.
- Publishers Weekly

Δεν υπάρχουν σχόλια: